Два съезда, одна цель – две регати като support на Tall ships 2016

Сподели във Facebook
чуруликане на Twitter

Две регати от Спортния календар на Българска федерация по ветроходство, ще бъдат част от програмата на Tall ships regatta 2016 в края на септември и началото на октомври във Варна. В поканите и на двете прояви (Notice of Race) – едната за килови яхти, втората за олимпийски и неолимпийски класове, като организатор е посочена Община Варна.

Първи по време (според Римското право - първи и по право), на 21 юли 2016 е обявено, че регата „Ветрила 2016” се организира от Община Варна и ЯК „Бавария яхтс”.

От началото на сезона и до ден днешен (23:25 ч. на 29 август 2016) в сайта на БФВ, раздел „Календар” пише: „Регата Бриз Есен 2016”, организатор СК „Черно море Бриз”, място Акваторията на Варненското езеро.

На 29 август, след обед, обаче е публикувана Покана за състезание (Notice…), в която се чете: „Бриз Есен Толшипс“ ще се проведе от 29 септември до 2-ри октомври 2016 г. Мястото на регатата е акваторията на Варненският залив и акваторията на Пристанище Варна пред Морска Гара. Организатори на проявата са СК „Черно Море Бриз“ Варна”, Община Варна и ССК „Черно Море“.

Колкото повече ветрила в залива, толкова по-добре! Факт! Но, как Варненският залив ще побере по едно и също време килови яхти, състезаващи се САМО в иншорни гонки, решение прието след трагедията на XVI регата „Кор Кароли” и яхтите от класовете Optimist, Cadet, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, Finn, 420 и 470? Без пресечни точки и предпоставки за конфликти. Два конгреса, една цел или късен опит за нещо друго?

 

 

Споделете
Facebook
Twitter