От днес Бургас е регата!

Сподели във Facebook
чуруликане на Twitter

От днес до края на седмицата вниманието на ветроходната общност у нас ще бъде привлечено от Международната регата “Порт Бургас 2016 – Бургаска ветроходна седмица”. Състезанието е с категория 50 точки на WORLD SAILING, организатори - яхт клуб “Порт Бургас”, съвместно с Пристанище Бургас и Община Бургас.

През четирите състезателни дни на двата полигона в Бургаски залив се очаква да стартират близо 250 състезатели от България, Румъния, Турция, Гърция и Кипър, като рекорден е броят на състезателите, които ще стартират в детския ветроходен клас Optimist – 149. В останалите класове, заявките са по осем екипажа в класовете 470 и 420, 20 в клас Laser 4.7, 17 във Finn, 16 в Laser Radial, 14 в Laser Standard. Интересен факт е броят на съдийските плавателни съдове – 8 яхти и 6 бързоходни катера, тип Zodiac.

Първите два дни от програмата в клас Optimist са за квалификационните гонки. Състезателите ще стартират в две серии Yellow и Blue, след провеждането на пет гонки те ще бъдат разпределени в нови групи за финалните стартове.

СЪСТЕЗАТЕЛНИ ИНСТРУКЦИИ:

OPTIMIST Sailing_Instructions_2016_-_Optimist_Class

LASER, FINN, 470, 420 Sailing_Instructions_2016

МОРСКО ЗАСТРАХОВАНЕ


Споделете
Facebook
Twitter