Политическа партия дари 20 хил. лева за околосветско плаване на наш ветроходец

Сподели във Facebook
чуруликане на Twitter

borisovС ръководството на Политическа Партия ГЕРБ взехме решение да дарим 20 000 лв. от партийната субсидия за българския мореплавател Иван Димов.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов.

Димов ще се отправи на околосветско пътешествие с малка лодка под български флаг, с което цели да постави два рекорда на Гинес.

Мореплавателят трябва да измине 54 000 километра под ветрила.

“Очакването е пътуването да продължи девет месеца. Начинанието е изключително скъпо и г-н Димов досега е вложил 4 години от своето време и средства, като не му достигаше финансиране, за да отплава. От името на партията и от мое име истински му пожелавам успех и ще го чакаме да се върне жив и здрав“, коментира премиерът.

Видео:

С ръководството на Политическа Партия ГЕРБ взехме решение да дарим 20 000 лв. от партийната субсидия за българския мореплавател Иван Димов. Той ще се отправи на околосветско пътешествие с малка лодка под български флаг, с което цели да постави два рекорда на Гинес. Мореплавателят трябва да измине 54 000 километра само с помощта на вятъра, а за да постигне това, трябва да се съобрази с метеорологичните условия и да тръгне до януари. Очакването е пътуването да продължи девет месеца. Начинанието е изключително скъпо и г-н Димов досега е вложил 4 години от своето време и средства, като не му достигаше финансиране, за да отплава. От името на партията и от мое име истински му пожелавам успех и ще го чакаме да се върне жив и здрав.

Posted by Boyko Borissov on Tuesday, 22 December 2022

Maritime.bg - България

МОРСКО ЗАСТРАХОВАНЕ


Споделете
Facebook
Twitter